Cégbemutató

A megújuló energia piaca Európa-szerte növekvő jelentőséggel bír, ezen belül a biogáz piaci ágazat különösen fellendülőben van. Magyarországon és hosszú távon komoly esélyeket és lehetőségeket hordoz magában az energiagazdálkodás és a környezetvédelem területén egyaránt.

Biogáz Unió Zrt. kulcsrakész biogáz üzemeket tervez, épít és igény szerint üzemeltet azzal a célkitűzéssel, hogy a természettel egységben alkotó részese lehessen a közös jövőnek.

Köszönjük érdeklődését cégünk környezetbarát tevékenysége iránt.

Gondolkodjunk együtt tovább a jövő zöld energiájának felhasználási lehetőségeiről!

Célkitűzéseink

A természettel egységben tenni a közös jövőért – ez a Biogáz Unió legmeghatározóbb törekvése. Ezt szem előtt tartva határoztuk meg azokat az alapelveket, melyek megszabják tevékenységünk tartalmát, minőségét és irányát.

Elkötelezettség

A természetvédelem és a természettudatos életmód elkötelezett híveiként biogáz üzemeket tervezünk, építünk és üzemeltetünk, melyek az energiát megújuló nyersanyagokból (pl. gabonafélék, fűfélék), trágyából és szerves hulladékokból nyerik. A biogáz üzemek segítségével úgy állíthatunk elő energiát, hogy megkíméljük a meglévő fosszilis energiatartalékot, és mivel a biogáz zárt CO2-körfolyamatból nyerhető, nem szennyezzük környezetünket.

Elkötelezettségünk megrendelőinknek is szól, hiszen épp az ő álmaik megvalósításában szeretnénk közreműködni természetbarát megoldásunkkal.

Kiszámíthatóság

Az elképzelések valóra váltásában fontos az a biztonságérzet, amit a tervezhetőség és a megbízhatóság jelentenek. Ezt szeretnénk mi is nyújtani megrendelőinknek. Az a törekvésünk, hogy gazdaságossági számításaink segítségével az egyedi igényekhez is igazodó, valamint mind technikailag, mind financiális szempontból biztonságosan megvalósítható biogáz üzemeket tervezzünk és építsünk.

Hatékonyság

Üzemeink megtervezésekor mindig elsődleges szempont kell legyen a gazdaságosság, a befektetés mielőbbi megtérülése. Ezért az érintettek érdekeinek figyelembe vételével, a környék adottságainak felmérését követően meghatározzuk azt az optimális üzemméretet, ami az alacsony karbantartási szükséglet mellett garancia lehet egy magas kihasználtságra.

S minél hatékonyabban dolgozunk a megújuló energiák felhasználási lehetőségein, annál többet tehetünk természeti környezetünk védelméért.

A Biogáz Unió Zrt. által alkalmazott technológia előnyei

  • kétlépcsős fermentáció biztosítja a stabil biológiai folyamatot
  • mezofil vagy termofil technológia alkalmazása során gyors és hatékony a lebontás
  • légtöltésű fóliafödémek használatával nagy lesz az üzem gáztároló kapacitása
  • több irányban állítható és karos keverőket alkalmazunk az úszóréteg-képződés elkerülése érdekében
  • széleskörű alapanyag-összetételre tervezett szilárdanyag-adagoló technológia
  • alacsony villamosenergia-önfogyasztás a központosításnak és az egyszerű műszaki megoldásoknak köszönhetően
  • meghibásodás esetén gyors, minimális gázveszteséggel járó javítás

Az általános előnyök mellett természetesen az a legfontosabb cégünk számára, hogy egyedi igényekre szabott megoldásokat állítsunk össze, a helyi adottságokat szem előtt tartva.

Az Ön elégedettsége

a mi sikerünk